Rot, Jord Energicenter (Rotchakrat)

1:

Rotchakrat dvs vårt JORDCENTER våra rötter och förbindelser med föräldrar förfäder och med Moder jord.  Energi centret sitter mellan ryggradens slut dvs bäcken botten från  analen till könsorganen.  Även benen och fötterna tillhör detta centret.  Våra grundläggande behov finns här. Är man safe eller känner sig trygg är man ofta i balans i sina rötter. Man är jordad.

Detta center (chakra)  är SÅ viktigt för det hjälper vår själ att jorda sig på jorden. 

 FÄRG: RÖD,   även svart och brun ( rötter) har en stimulerande effekt på detta chakra. 

Centret ligger: Energicentret sitter mellan ändtarmen till bäckenet och från ändtarmen ner i benen och fötterna.

Körtlar:  Binjurar ( även hormonerna testosteron, östrogen ) 

 

Det har oerhört  stark energi vilket ger oerhört starka känslor både i balans och i obalans. Det ger oss  vitalitet och en ren  kreativ styrka. Man kan älska utmaningar och växa genom dom eller absolut inte och det kan skrämma ”livet” ur oss beroende på balansen i detta center.  Är det överaktivt kan man känna sig  stressad.  Det första året sitter här och det är ett viktigt år för all vår grundtrygghet och att vi ska stå stabilt i livet här präglas vi oerhört mycket av vår grundtrygghet är vi otrygga ökar överlevnadsbehovet just här och vi går i obalans och saknar trygghet.

Det är oerhört viktigt att vara läkt och läka sina rötter. annars förlorar vi vår stabilitet i livet och det vinglar rejält i livet. Vi kan då börja söka oss till matriella ting i livet som eg är helt värdelösa. När rädslan ökar kan vi drivas att göra saker vi egentligen inte vill som är destruktiva men direkt vi blir balanserade och är i våra egna rötter känner vi överlevnaden tryggad.

 

Överlevndsinstinkten är oerhört stark i oss alla. Är vi otrygga kan vi börja hamstra allt möjligt. Så brist sitter alltså i detta chakran så går du med brist tänk så är det här som det finns en obalans. eller kan finnas. Att äta för mycket/ för lite  som en tvångstanke sitter också här. Blir vi förbannade sitter det också här. Så mycket starka drifter som finns om vi är i obalans hör som man ändå kan vända till sin fördel att överleva för få är väl så uppfinningsrika som en människa i kris. Ibland  driver vi oss  till en kris pga av att vi vill vara i denna urkraften som finns i vårt rotchakra dvs upprätta kontakten med vår moder. ( i Peru även inom shamanismen  kallar man detta Pacha Mama)

En stark bra ledare har otroligt bra kontakt med denna energin/ Energi Centret  och utnyttjar den väl.  detta center är det som avgör vårt överflöd pga av dess kraft dvs kundalini.  Yin Moder jord.

Ord på vägen  : Jag ÄR SÄKER,   JAG ÄR ett med Moder Jord (med Gaia) Jag står i mina rötter.

Kraften i kundalinin kommer ur Moder Jord och den betecknas ofta som en orm.

Denna kraftfulla yin energi skrämmer många för när man känner Moder jords andetag så kommer det som ett RUS dvs man känner nästan en skräck första gången man upplever hennes puls men det är ju den vackraste pulsen man kan känna Pacha Mama är ingenting som borde kunna skrämma oss. Vi är avstängda från detta så det kan te sig oerhört kraftfullt när energin kommer snabbt och som ett rus. I Reiki finns ex olika sätt att komma till aktiveringen av kundalinin och i den västerländska initieringen finns en symbol man arbetar med för att aktivera denna kraften. dvs Fire Serpend symbolen vilket inte ingår i mina  Usui Reiki initieringar om ingen frågar speciellt efter detta speciellt.

Hon finns alltid. Vi lever i rädsla att ha förstört henne. Hon kommer alltid att finnas. det är vi som lever destruktivt och det sättet att leva går inte att leva på för resurserna i det systemet tar slut. Men vår moder är alltid givmild och förlåtande och ser på oss med kärleksfulla ögon när vi gör det ena efter det andra som vi kanske inte borde osv hon visar oss vägen men inte alltid vi har en förmåga att se den.  Tecknen blir då kraftfullare och kraftfullare så till slut så känner vi själva att detta går inte. vi kommer då gå in i ett ekologiskt och miljövänligt levnads system. När det det inte finns  annat att välja på än jordens naturliga resurser.

Om man ger behandling och detta skulle hända eller andra saker komma upp till ytan så häller man om klienten  ex axlar,  höfter osv men man kramar inte tillbaka ner känslor utan man låter dom komma upp och  ut <3

Vi har olika mycket med oss i bagaget. lämna alltid en möjlighet att låta klienten NÅ Dig efter en behandling och ha alltid minst en liten kontakt med en klient eller kursdeltagare om dom gått kurs och fått initiering och behandling.

Det skapar KVALITE och är en trygghet för alla.

 

Mina tankar om våra  Energi Center/ Chakran   är mina egna och inget facit för hur andra arbetar eller tänker så därför gör jag Copyright till mina egna ord här och önskar Dig att dom väcker kanske någonting inom Dig eller att Du finner Dina egna ord att känna in och beskriva Ditt arbete eller hur det är för Just Dig som läser detta.

 

Så här ser jag på saken och hur Du ser på det är upp till Dig . Vi är alla fria Humanbeings med olika sätt att arbeta med Energi Medicin/healing.  Och Just SÅ här tolkar jag detta Center <3

Copyright@EvaLisa/Leva i Ljuset